FACEBOOK 70 MİLYAR DOLARI GÖRÜR MÜ?

Üye sayısı 600 milyonu geçen sosyal ağ Facebook’un, hisse satış bedeline bağlı toplam değerinde de yükselme durmuyor. Son olarak bir grup Facebook hissedarının ellerindeki hisseler için ikinci el piyasada istedikleri 1 milyar dolar gerçekleşirse, firmanın değeri 70 milyar dolara çıkacak. Satışın Facebook yönetiminin onayını beklediği gelen haberler arasında.

Reuters’ın haberine göre hisselerini satmak isteyenler, prim olarak hisse verilen bir grup Facebook çalışanı. Hisselere talebin düşük olmadığı bazı kaynaklarca söyleniyor, ancak bir yandan da firmanın değerinin ‘fazla şiştiği’ şeklinde görüşler de var. Örneğin risk sermayesi firması CMEA Capital’ın ortaklarından Sumeet Jain’e göre 70 milyar dolarlık bir değerleme çok da mantıklı görünmüyor.

Aynı fikirde olan yatırımcılardan Draper Fisher Jurvetson kurucusu Tim Draper, Facebook hissesi almak için hesap kitap yaptığında karşısına çıkan yüksek rakamların kendisini caydırdığını söylüyor.

Facebook, geçen yıl Goldman Sachs Group ve Rus Digital Sky Technologies firmalarından 500 milyon dolar yatırım almış, bu satıştaki hisse değeri firmanın toplam piyasa değerini 50 milyar dolara çıkarmıştı. Ondan sadece bir kaç hafta sonra General Atlantic’in hisse alımları da bu rakamı 65 milyar dolara yükseltti.

Yorum bırakın